Hoeveel kost een asbestanalyse?

A.A.R.S. Asbest removal

Benieuwd of een materiaal al dan niet asbest bevat? Dan raden we aan om een professionele analyse te laten uitvoeren. Enkel op deze manier ben je 100% zeker.

Een asbestanalyse bestaat uit twee stappen:

  1. Staalname. We verwijderen een klein stukje van het materiaal en brengen dit naar een erkend laboratorium.
  2. Asbesttest. In het labo gebruikt men een polarisatiemicroscoop en/of chemische proeven om te bepalen of het materiaal asbest bevat.

Is de uitkomst positief? Dan plannen we graag een asbestverwijdering in.

Prijs van een asbestanalyse

De kostprijs van een asbestanalyse start vanaf €145, excl. btw. Hierin is alles inbegrepen; verplaatsingen, staalname en laboanalyse. Voor bijkomende asbesttesten is er natuurlijk een meerprijs.

Prijs van een complete asbestinventaris

Je kan ook een stapje verder gaan en een asbestinventaris opmaken. In dit geval wordt het volledige gebouw gecontroleerd.

Een asbestinventaris bij A.A.R.S. is bijzonder scherp geprijsd. Deze service start vanaf €350, excl. btw. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Soms is er geen asbesttest nodig

In sommige gevallen is het niet nodig om een volledige asbestanalyse uit te voeren. Want vaak kunnen we met het blote oog zien of het asbesthoudend materiaal is of niet. Zoals bij de golfplaten op een tuinhuis of spuitisolatie rond leidingen.

Natuurlijk is een grondige doorlichting van de woning geen slecht idee. Want misschien zijn er nog andere plaatsen met asbest die je nog niet kent.